Thursday, November 29, 2007

"ingeri, nu curve"

"lumea vrea ingeri, nu curve", scrie Federic Beigbeder in ultimul numar din playboy, adica tocmai intr-o revista in care ingerii nu au ce sa caute, poate doar ca optiune pentru scenografie. Lumea vrea intr-adevar ingeri dar vrea sa-i vada ori sa citeasca despre ei intr-o revista de curve.

Ceea ce atrage e constrastul iar dupa regula asta cred ca Beigbeder ar avea un succes mai mare daca ar vorbi despre curve intr-o revista a Patriarhiei. De altfel, in unele sinaxare mai scapa cate o poveste cu o femeie usoara convertita la pustnicie dar fara sa aflam detalii din viata dinainte.

Wednesday, November 28, 2007

behemoth

Daca ar trebui sa gasesc o singura imagine pentru a descrie placerea de a fi lenes, cred ca as alege un motan gras si negru dormitand intr-o seara de iarna geroasa pe plita calduta a unei sobe.

Probabil cel mai cunoscut ramane cel al lui Bulgakov, Behemoth, motanul grasan, flecar si betiv, urmat de cel al lui Hoffmann, motanul Murr, vanitos si burghez pana peste mustati.

Tuesday, November 20, 2007

cum sa ne marim salariul singuri?

"Cum sa ne marim salariul cand nu ni-l mareste nimeni?" este titlul ultimei carti a reputatului specialist in managementul intreprinderilor mici, mijlocii si potrivite, doctor Filip Koetler. Teza intregii lucrari se poate rezuma la urmatorul sfat: daca nu ati obtinut o marire de salariu, puteti munci din ce in ce mai putin si mai prost pana cand sunteti satisfacut de raportul bani castigati / timp alocat si efort investit.

E de apreciat viziunea asupra angajatului ca stapan al propriului destin si al propriului buzunar.

Thursday, November 15, 2007

viata sexuala de apoi

Iata o analiza a posibilitatilor de a avea o viata sexuala de apoi. De cea de aici, ne este prea lene sa ne ocupam.

Aflati, asadar, ca dincolo avem tot felul de promisiuni pentru o viata sexuala civilizata - in cateva cazuri chiar bogata de-a binelea - in mai toate religiile lumii, de cele mai multe ori sub o forma camuflata, atragatoare pentru fideli si prozeliti, iar in cateva spete rostite raspicat si fara putinta de tagada. Chiar daca ne-am nascut intr-o religie sau alta, nimic nu ne poate impiedica sa tragem cu ochiul la ce sperante au in viata de dincolo cei care nu sunt de-o seama cu noi. Id est, la ce le promite concurenta in materie de viata sexuala.

click pentru intreg articolul.

Monday, November 12, 2007

berlin

Berlinul e un ditamai oraselul (pare o contradictie dar nu e) in care ai senzatia ca te afli in acelasi timp intr-o statiune linistita si intr-o metropola in continua schimbare.

Romani gen Mailat nu am prea vazut, in schimb m-am distrat sa vad cateva tiganci cu fuste inflorate care se preumblau de colo - colo intreband trecatorii Speak English? Le-am raspuns I do sau Yes, very well. Si m-au lasat in pace ceea ce va doresc si voua. E posibil sa fie angajatele unui Institut International care monitorizeaza vorbitorii de engleza. Daca mai stateam o zi, le-as fi spus ca I speak cockney. Sunt convins ca ar fi scos de sub fuste un caiet in care ar fi notat scrupulos aceasta informatie.

Tuesday, November 6, 2007

my lazy tribe

Dear lazy audience, it's about time i shifted a bit to English to welcome Shelly, an American who tries desperately to learn Romanian and to get along with the local way of life. Here's a post from her blog on a very touchy subject, at least nowadays, namely the imbroglio between Roma gypsies and Romanians.

here it is.