Tuesday, March 18, 2008

Wednesday, March 12, 2008

invataturi catre toti angajatii 2

In cele ce urmeaza vom dezbate importanta incalcarii unui cod la fel de tiranic ca si cel al muncii, anume codul vestimentar care uniformizeaza prezentele pana a le face indiscernabile unele de altele. Intrati intr-o banca si veti vedea ca toti angajatii au aceleasi costume, aceleasi camasi si chiar aceleasi zambete. Intrati intr-o agentie de publicitate si veti vedea ca dezinvoltura este clamata de toata lumea.

Ei bine, nu este in interesul dumneavoastra sa respectati ad literam codul vestimentar impus de mediu insa, inainte de a-l incalca, trebuie sa va asigurati ca sunteti suficient de puternic. Luati aminte ca fiecare nerespectare a regulilor de vestimentatie e un semnal ca intentionati sa stricati balanta de putere. Fie parasiti grupul, fie vreti sa negociati o alta pozitie in cadrul lui.

Pe scurt, incalcarea codului vestimentar, atunci cand se face cu intelepciune, va poate aduce beneficii si indelungi satisfactii. Iata cum:

In cazul in care codul vestimentar este foarte permisiv, este bine sa il incalcati purtand un sacou mai elegant. Superiorul dumneavoastra va interpreta schimbarea ca pe un semn ca urmeaza sa va duceti la un interviu ori, in orice caz, ca pe un semn de siguranta de sine.

Dimpotriva, daca in jurul dumneavoastra codul vestimentar este foarte strict, de pilda in mediul bancar, este intelept sa il incalcati din cand in cand cu tinute cat mai dezlanate.

Numai bine,

Nea Goe Basarab



Primele invataturi ale lui Nea Goe Basarab pot fi gasite aici.