Friday, October 26, 2007

cate putin despre alcool

Asupra alcoolicilor planeaza intotdeauna banuiala ca si-au ratat potentialul din pricina viciului si de asta au betivii atata mister. Printre ruinurile vietii lor intrevezi drame inventate, revelatii incerte, neadaptare, poate idealuri neatinse si o sete nestinsa. Iar betivii mai au o mare calitate, in ochii mei de marunt tovaras al lor, anume ca nu vor sa parvina. Nu sunt arivisti. Nu vor sa urce pe scara sociala. Nu vor sa ajunga nicaieri intr-alta parte decat la carciuma. Intr-acolo e destinatia lor finala. Intr-acolo ii poarta setea.

Alcoolul, in general, are o doza de ironie, iar tariile, in special, sunt muscatoare de-a binelea. De pilda, cand bei, bei in sanatatea cuiva, iar cu cat inchini mai multe pahare, ruinandu-ti propria sanatate, cu atat iti sporesti urarile de bine pentru sanatatea celuilalt. Ce dovada mai mare de altruism poate fi inchipuita?

in doze mai mari, aici.

7 comments:

simonacratel said...

mi-a placut postul tau, desi sint impotriva bauturii :), dar vreau sa-ti zic ceva amuzant, i-am spus prietenului meu Daniel sa-ti citeasca postul ca e misto, i-am zis ceva de genul: intra la tipu' de la mareaevadare iar el a zis: e tip!? eram convins ca e o fata

lol

duty and the beast said...

nu cred ca s-a uitat cu atentie... pentru ca nu vad nimic feminin in scrisul meu (poate doar ceva prea multa grija pentru forma si o greata pentru invective dar amandoua simptomele sunt explicabile cand te gandesti ca traiesc intr-un oras unde toata lumea vorbeste ca gunoierii si injura de la nastere).

simonacratel said...

:) exact. poate ar trebui sa bagi acum o chestie misogina ceva, ha, ha, ha, ca sa stie omul cu cine vorbeste

duty and the beast said...

nasol e ca nu sunt misogin. nici nu am cum. dimpotriva cred ca femeile din romania sunt net superioare masculilor obsedati de seminte, fotbal si bere.

Anonymous said...

Citind insemnarea dumitale, m-am simtit cuprins de un val de afectiune pentru betivi.
Apoi mi-am adus aminte ca am cunoscut unu care si-a jucat averea (considerabila, adunata prin cersit) la betie. Daca betia te face in stare de asemenea gesturi marete, atunci cu siguranta nu te scapa de parvenitism.

duty and the beast said...

vlad,
ce crezi tu ca ar fi facut cersatorul acela daca ar fi castigat? eu zic ca i-ar fi baut pe toti ramanand fidel crezului sau (ma rog nemarginitei sete).

Anonymous said...

Noo, dacă rămânea fidel crezului, nu-i juca, îi bea. Nu îţi joci crezul la zaruri, dacă nu eşti arivist. Prin definiţie.