Thursday, December 6, 2007

invataturi pentru toti angajatii

Daca sunteti incadrat in campul arid al muncilor, este spre binele dumneavoastra sa stiti ca sub nicio forma munca bine facuta nu o sa va aduca satisfactii, ci dimpotriva, numai necazuri si nemultumiri.

La inceputurile oricarei organizatii, mediul de lucru este mai lax, mai ingaduitor cu micile abateri ale angajatilor, mai primitor cu nou venitii etc. Vi se aprecieaza eforturile, vi se gadila eul social, vi se recunosc meritele si vi se declara cat de important sunteti in schema companiei, vi se tolereaza intarzierile ca niste capricii ale unui apropiat si lista poate continua.

Cu cat lucrati mai bine si cu mai multa ravna, cu atat organizatia se intareste, se dezvolta si se organizeaza mai bine (caci, nu-i asa, e in firea unei organizatii sa se organizeze?) Si cum se poate organiza mai bine o organizatie altfel decat in detrimentul micro-organismelor care compun acest Leviatan?

Astfel apar primele simptome: este introdusa condica, programul devine strict, bonusurile dispar treptat, cererile de concediu sunt primite cu raceala pentru ca este tot mai mult de munca.

In fine, la proteste vi se va raspunde cu lozinca "nimeni nu e de neinlocuit". Intr-adevar asa este! Multumita dumneavoastra, organizatia a crescut si primeste din ce in ce mai multe cv-uri chiar pe postul pe care il ocupati astfel incat veti fi inlocuit cu usurinta.

Daca sunteti nevoit sa munciti, cel putin aveti intelepciunea sa o faceti prost si fara chef. Va veti multumi mai tarziu!

Numai bine,

NEA GOE Basarab

6 comments:

Baldovin said...

mai mult decat atat: nu uitati ca serviciul nu e carcima sa stati toata ziua acolo!

Anonymous said...

corect.

Anti said...

fiica teodosia multumeste pentru invataminte, dar si pentru zecile de zambete:)

Anonymous said...

genial. ai enorm de multa dreptate. plecaciuni nene Basarabe.

duty and the beast said...

plecaciuni, plecaciuni tuturor...sper sa va invatati minte si sa nu mai puneti osul la treaba atat. ca se rupe.

ciobanu.nicolae2002@gmail.com said...

cita dreptate... esti intelept domnule!