Wednesday, July 11, 2007

cum sa devii un netrebnic de succes?

Ce urmeaza este similar acelui manual renascentist pentru infami, anume Il Principe de Machiavelli, doar ca in zilele noastre ar purta numele de Il Direttore.
Asadar, ce trebuie sa faca un tanar aspirant la statutul de Il Direttore?

1.
E bine sa te bati pe burta cu toti colegii, sa ciupesti de fund secretarele, sa razi superior cu soferii, dar cu sefii se schimba problema. Cu ei trebuie sa afisezi o atitudine servila, altfel superiorii tai vor intelege ca le vanezi scaunul. Odata ce le adormi vigilenta printr-o linguseala continua, poti sa le infigi cutite pe la spate si sa tragi toate sforile din lume.

2.
Pentru nimic in lume nu trebuie sa ai un aer ganditor. Daca gandesti, dai impresia ca vei complota cat de curand. In plus, din exterior ar putea sa para ca nu te-ai incadrat in colectiv si, dupa cum stim, asta e cel mai frecvent motiv pentru demitere.

3.
Ia-ti un aer cat mai preoocupat (nota bene fara sa dai impresia ca esti ganditor conform punct 2). Daca te preumbli de colo - colo prin firma cu niste foi in mana, succesul intreprinderii tale este garantat. Nu ar strica sa vii cu propuneri de organizare a activitatii intregului colectiv, dar chiar si micile initiative precum mutarea unei mese, reglarea aerului conditionat samd sunt binevenite. Decat o activitate haotica, mai bine o inactivitate bine organizata.

4.
Rasul este tatal succesului si mama simpatiei. Fa-ti colegii sa rada cu poante si glume (oricat de idioate) si succesul va veni de la sine. In acelasi timp, razi primul si cat poti de tare la toate glumele rasuflate ale sefului tau. Ii vei atrage simpatia si de acolo te poti descurca prin pupincurism si linguseala.

ma opresc aici desi intentia mea era sa alcatuiesc un soi de decalog pentru tinerii netrebnici in cautarea succesului.

1 comment:

Juggernaut said...

ehei, ma inclin si uite ca tot suntem de-un leat aici material misto:

http://schimbarea.blogspot.com/2007/07/lifestyle-vs-life.html