Monday, July 9, 2007

scene de bac in Absurdistan

1.
Ploua torential si comisia de examinatori de la proba de Educatie fizica si Sport s-a adapostit intr-o sala de clasa de la parterul liceului din micul oras de provincie. Elevii stau in ploaie imbracati deja in echipamentul sportiv. Fereastra de la sala de clasa de deschide si o voce slaba (din pricina zgomotului ploii) razbate pana la ei. Elevii se apropie de linia de start si se pun in pozitie, apoi cu urechile ciulite pandesc semnalul. Un examinator se apropie de fereastra si iese pentru o clipa, cu riscul de a se uda putin pe costum, cat sa izbeasca doua scanduri una de alta. E semnalul ca a inceput cursa de alergat la Proba de Educatie Fizica si Sport din cadrul examenului de Bacalaureat din Romania 2007. Inauntru, constiinciosi, examinatorii cronometreaza performantele alergatorilor prin baltile de pe teren.

2.
In cadrul probei de desen, candidatii de la un seminar teologic au avut drept tema un portret al unei tinere fete model. Fata avea 20 de ani, era imbracata in blugi si avea un tricou cu imprimeu, ceea ce nu impiedica ca, pe sevaletele seminaristilor, portretul sa fie invariabil al Maicii Domnului ca si cum desenatorii ar fi fost orbi si pictau ceva dincolo de realitate. Unul dintre examinatori, un tanar profesor de desen absolvent al Academiei de Arte din Bucuresti, isi exprima nedumerirea. Un preot, membru si el al comisiei, ii marturiseste ca: "este o mare taina ce vedem aicea".

2 comments:

Anonymous said...

Cica e proba la bac sa stai in cap. La sport, nu la fizica.

duty and the beast said...

asta explica multe nea cornule... sa stai in cap ca sa ai o perspectiva a rebours in privinta lumii... e bine gandita treaba in Absurdistan.