Monday, August 20, 2007

hasta la basta!

Dupa un periplu catalan si valencian am aflat ca a fi roman nu iti confera nicio calitate in ochii spaniolilor ba dimpotriva. Dupa ororile savarsite de unii compatrioti de-ai nostri pe acele plaiuri, propozitiile scurte precum: Soy Rumeno sau Soy de Rumania (Soy de Bucarest e mai bine pentru ca lumea te intreaba Eres de Hongria?) sunt cea mai buna cale de a incheia o conversatie promitatoare.

Am incercat sa-mi arog calitatea de eskimos pentru a vedea daca sunt imbunatatiri. Simpatia pentru unul care a ramas fara iceberg datorita incalzirii globale a fost nemasurata. In concluzie: mai bine eskimos decat roman.

18 comments:

Anonymous said...

Hola, Giff Dobrica :) nu stiam unde-ai disparut atata vreme (nume de cod: Bestia din Ferentari)

Anonymous said...

dar de trebuie neaparat sa fii cineva in okii spaniolilor sau al altora - mi-a placut un taran cu mocanita pe valea vaserului: venisera o gramada de turisti straini sa se plimbe cu trenul, toti se uitau uimiti la taran, nu mai vazusera asa ceva, arata destul de exotic - la care el zice "astia vin in romania sa vada asta" - si-si baga mana in nas :))

duty and the beast said...

dear anca si draga bestie din ferentari,

va raspund pe rand. asadar, anca tu ma intrebi de ce tre sa fim neaparat ceva in ochii spaniolilor? Ei, fireste ca e de preferat sa fim noi insine adica niste indivizi din estul indepartat dintr-o tara despre care aia habar n-au pe unde vine (sunt de o ignoranta ignobila). Marturisesc ca reactii atat de potrivnice nu am mai intalnit demult in peregrinarile mele. E posibil ca acest lucru sa se datoreze in exlucisivitate conationalilor nostri aflati la ciordit in spania (se pare ca sunt mai multi decat cei care muncesc cinstit).

iar tie, bestie de ferentari ce esti, iti spun bine te-am gasit. ce mai faci?

Anonymous said...

ce voiam eu sa spun e ca ar trebui sa ni se rupa ca aia fac mutre sau ca nu stiu unde e romania pe harta - who gives a fuck about them? nu sint nici mai buni nici mai prosti decit noi - asa ca ia mai din si-n p**** ma-sii :D
si mie mi s-a intimplat la Nisa o chestie similara, stateam la coada la un supermarket si tipa care era in spate s-a dat un metru inapoi cind a aflat ca sint din Romania - imi venea sa o plesnesc.. :))

duty and the beast said...

recunoaste ca e frustrant... de fapt e innebunitor de-a dreptul. si toata confuzia cu romani si romanians.

in valencia un tigan canta la acordeon (cel putin nu fura). un gagiu de la o masa il intreaba de donde eres? si ala zice de rumania sinioru'...

Anonymous said...

nu recunosc nimic :)

duty and the beast said...

te tzii tare :)

Anonymous said...

n-am dormit bine :)))

Anonymous said...

Dupa ce-am trecut granita, nimeni n-a mai aflat de unde sunt, nici la supermarket, nici la muzeu (unde m-am certat c-o jandarma pt ca nu intelegeam ce vroia); cu "no soy de aqui" se rezolva, fara sa mai dau alte detalii.
Nu-mi dau seama de ce atatea discutii despre tara de origine. De ce sa afle o cumparatoare oarecare de unde sunt?

duty and the beast said...

bucuresteanco,
problema nu e vanzatoarele catalane, ci cu convivi dintr-un restaurant, cu vizitatorii unei manastiri din Mont Blanc, cu o noua cunostiinta.

Anonymous said...

draga spam, ursule polar, "mi-e dor, mi-e dor, de fratii mei din labrador" (Bestia din Ferentari :) )

Anonymous said...

Pe urmă, doamna Cimpanzeu:
Gîndind ca mamă şi femeie
Găsi cu cale să încheie
- Eu, dragii mei, nu pot să spun
Decît atîta: Mă opun!

Anonymous said...

:) (Bestia din Ferentari)

Anonymous said...

Dar dînsul, după cîte-aud,
Venind încoace, dinspre nord,
Se duce către Polul Sud
Şi-acolo e un ger cumplit.
N-ai să rezişti! Nu-i cu putinţă...
Vrei să te am pe conştiinţă?

Anonymous said...

Si a plecat Apolodor.

Si a ramas pe-o ramurica,
Departe, suspinind de dor
O foarte mica maimutica...

uof uof uof

duty and the beast said...

va las... plec in bulgaria... sunt curios sa aflu daca muraturile de la sud de dunare au o parere mai buna despre cumanii de la nord. m-ar mira! these days not even GOD thinks well about Romania. or so it seems! Dosfidania!

Anonymous said...

dobriden! sa mergi la balcic, e tare frumos in gradina regiei maria. mai sunt cateva rape interesante, cu casele oamenilor saraci. si mai e doamna vladca, daca mai traieste si o intalnesti, sa-i transmiti salutari...
calatorie placuta...

Anonymous said...

bulgarosii spun c-au fost asupriti de ciocoii romani:
"numerous precious relics representing the faith against the occupation of Chokoi Rumania."
la http://www.goldensands.bg/excursions/balchik.asp