Wednesday, February 6, 2008

tara laptelui si a mierii


Am regasit frica de albul foii in frica de albul unui new post din blog. Nevrand sa jignesc cititorii lenevosi cu linkuri catre filmulete amuzante ori catre alte pierderi de vreme, am pastrat albul alb vreme de o luna. Azi insa imi inving spaima de spatiul gol cu o intrebare: daca exista un Drept al Muncii de ce nu ar exista si unul al Leneviei? Pentru a pastra antinomia totala ca intr-o imagine oglindita i-am spune insa Stangul Lenei.

In imaginarul colectiv din Evul Mediu exista credinta intr-o tara a "mierii si a laptelui", Cockaigne, in care legea locului era abundenta, prisosul si fireste lenevia cu toate drepturile ei nenumarate. Pe acel taram, daca nu respectai cu sfiintenie toate regulile de protectie a lenei, riscai sa fii expulzat in lumea reala a lipsurilor, neajunsurilor si a muncii.

Bine am revenit in Cockaigne si bine v-am gasit, mes amis!

14 comments:

gyrovague said...

bine ai re-venit. da' poftim. nu sovai. nu te simti ca'n vizita la tine. ca in absenta ta unii au cam dat buzna si placandu-le aici au ramas. in imaginarul ala, oaspetele ar trebui sa fiu eu. da' poftim. aseaza-te confortabil. nu da prea multa atentie intrusilor care se lafaie pe aici. sunt inofensivi. si nu'ti revendica postul. dadusera un party surprise dar pentru ca tu nu mai veneai, au mancat ei si tortul. au baut si laptele. si uite'i acum. lenevesc in poza ta. suna-le adunarea. condu-i la victorii. fa ceva!

Anonymous said...

vezi ca lenesii adevarati nu pleaca niciodata din cockaigne :))

Anonymous said...

vezi ca lenesii adevarati nu pleaca niciodata din cockaigne :))

Anonymous said...

hahaha. usturatoare remarca mai cu seama ca am muncit aist timp. si zau ca a fost oribil! traumatizant.

duty and the beast said...

gyrovague, am rasfoit blogul tau, cel cu creierul din spaghete, si you got a lot of stuff there... cinema related links. asa incat te trec in randul dreptilor acestui blog.

gyrovague said...

rip-rip. merci ;)

Ioana Dark a lu Noe said...

pays de cocagne, en francais. ce pufosi sunt oamenii din tablou.

textier said...

numai ce am evocat cucania cind am vorbit de berea de la robinet:
http://www.iqads.ro/Analize_Reclame_read_8072/prietenii_nu_mai_stiu_de_ce.html

duty and the beast said...

Am vazut articolul si imi pari prea bland cu noii baieti Bergenbier, banuiesc insa ca asta ti-e rolul in acel cuplu de anchetatori: tu esti ala bunu'.
Vroiam insa sa iti scriu despre altceva. Despre o poezie pe care am citit-o in revista lui Ianush si Crudu... mi-a placut teribil, pe cuvant! Felicitari pt ea... foarte buna.

Anonymous said...

Interesanta chestie, nu stiam de aceasta mitica landa. Bizara potriveala de nume...

Anonymous said...

potriveala cu cocaina? ar fi potriveala daca numele stupefiantului nu s-ar fi tras (pe nari) chiar de la meleagurile cucaniei...

duty and the beast said...

pt anonim: nu crez sa fie potriveala asa mare. cocaina in dictionar vine de la frunzele de coca... stii tu altceva?

Anonymous said...

Minunat daca esti în Cocagnia, Taiefrunzenia, Trîndavia, Lenevia ...Link-ul urmator prezinta oarecare indicii ca s-ar trage de la prajituri - eu tind sa vad legatura : placerea de a mînca dulciuri plus placerea de trîndavi egal paradisul terestru :)

http://atilf.atilf.fr/dendien/scripts/tlfiv5/advanced.exe?8;s=2038872645;

textier said...

am ezitat să-ţi mulţumesc, că e off-topic.
rareori mai prinzi în ziua de azi vreun fan al manierismului putrefact.
aşadar merci.
dacă vrei mai mult, dă-te pe florilegiu.
eu ţi-aş oferi în plus în schimbul unei erate.
dă-mi un ghiont pe gmail, dacă nu ţi-e prea lene.