Wednesday, March 12, 2008

invataturi catre toti angajatii 2

In cele ce urmeaza vom dezbate importanta incalcarii unui cod la fel de tiranic ca si cel al muncii, anume codul vestimentar care uniformizeaza prezentele pana a le face indiscernabile unele de altele. Intrati intr-o banca si veti vedea ca toti angajatii au aceleasi costume, aceleasi camasi si chiar aceleasi zambete. Intrati intr-o agentie de publicitate si veti vedea ca dezinvoltura este clamata de toata lumea.

Ei bine, nu este in interesul dumneavoastra sa respectati ad literam codul vestimentar impus de mediu insa, inainte de a-l incalca, trebuie sa va asigurati ca sunteti suficient de puternic. Luati aminte ca fiecare nerespectare a regulilor de vestimentatie e un semnal ca intentionati sa stricati balanta de putere. Fie parasiti grupul, fie vreti sa negociati o alta pozitie in cadrul lui.

Pe scurt, incalcarea codului vestimentar, atunci cand se face cu intelepciune, va poate aduce beneficii si indelungi satisfactii. Iata cum:

In cazul in care codul vestimentar este foarte permisiv, este bine sa il incalcati purtand un sacou mai elegant. Superiorul dumneavoastra va interpreta schimbarea ca pe un semn ca urmeaza sa va duceti la un interviu ori, in orice caz, ca pe un semn de siguranta de sine.

Dimpotriva, daca in jurul dumneavoastra codul vestimentar este foarte strict, de pilda in mediul bancar, este intelept sa il incalcati din cand in cand cu tinute cat mai dezlanate.

Numai bine,

Nea Goe Basarab



Primele invataturi ale lui Nea Goe Basarab pot fi gasite aici.

11 comments:

PUIULMEU said...

Hahaha
In cladirea unde lucrez eu, daca cineva se imbraca la costum (majoritatea sunt programatori), se spune ca a ajuns propriul lui project manager :))). Daca renunta la costum dupa doua trei zile, atunci cu siguranta a fost la interviu!

Ce te faci in cazul in care codul vestimentar difera de la etaj la etaj?:D

duty and the beast said...

fiica mea teodosia,

in fapt nu conteaza prea tare codul vestimentar aplicat pe etaj ci doar ala pe care il prefera seful direct. pe ala e bine sa-l incalci din cand in cand. Poate o puneti si de o conspiratie si vorbesti cu doi trei colegi sa incalce si ei codul vestimentar. Doar pentru a semana panica.

cu bine,

NEA GOE

Anonymous said...

Stimate Nea Goe,
Unde lucrez io suntem toţi aşa de pârliţi că venim toţi îmbrăcaţi la fel, cu haine peticite şi blugi rupţi în fund.
Ce să fac în această situaţie?
Mulţumiri anticipate.

Anonymous said...

vlad,
in cazul vostru e clar ca nu mai aveti de ce sa protestati, cel putin nu in cercul vostru sumar imbracat. Va sugerez sa mergeti la petreceri cu code dress obligatoriu. Presimt ca veti da lovitura fiind considerati niste milionari excentrici.

sper ca ti-am fost de folos.

Nea Goe

Fonin said...

Stimate Nea GB,

Eu nu am un cod impus la serviciu, ce sa fac ? Mi-e frica fara o turma, daca ma papa lupii la costum ?

Help !

P. S. Angajatii pomeniti nu ar putea sa-si decoloreze hainele si sa dea vina pe înalbitor în fata sefului înnegritor ?

duty and the beast said...

draga fonin,

inteleg ca ai impresia ca esti intr-un impas. e doar o impresie, te asigur. daca unde lucrezi dumneata tu exista un cod vestimentar, revolta-te impotriva lipsei lui: impune un cod vestimentar din seditie pura. Vei vedea ca succesul repurtat va fi colosal.

astept stiri de la tine,

NEA GOE

duty and the beast said...

erata:

draga fonin,

inteleg ca ai impresia ca esti intr-un impas. e doar o impresie, te asigur. daca unde lucrezi dumneata tu NU exista un cod vestimentar, revolta-te impotriva lipsei lui: impune un cod vestimentar din seditie pura. Vei vedea ca succesul repurtat va fi colosal.

astept stiri de la tine,

NEA GOE

Fonin said...

Draga Nea Go,

Am constatat cu stupoare ca uniforma reflectorizanta era deja luata, o voiam ca sa putem lucra pe bezna completa la serviciu.

O sa încerc adoptarea uniformei alb complet, purificat; astfel cu totii vom putea scrie cu pixul sau carioca direct pe respectivul ce avem de spus.

Nu stiu, o fi bine, nu o fi... Mi-e ca tradez înaltele idealuri ale lenei subversive cu atîtea initiative...

Loading ...

Fonin

duty and the beast said...

trebuie sa ne facem planuri, dar ar fi sub demnitatea noastra sa le urmam.

Fonin said...

Asa ma gîndeam si eu : daca le-am pune în aplicare ar semana prea mult cu munca. Si munca nu poate fi niciodata fantezie pura :)

Beauty and the breast

duty and the beast said...

f bun beauty and the breast.