Thursday, April 10, 2008

dihotomii

Platon vorbea de impartirea dintre femei si barbati ca de singura dihotomie acceptabila, lucru care in vremea noastra oricum nu mai e adevarat din moment ce putem avea femei de la natura si femei prin alegere, barbati si travestiti. Mult mai tarziu, Coleridge, citat de Borges, propunea o alta dihotomie anume a tipurilor de intelectuali: platonicieni si aristotelieni. Rationamentul inductiv apartine platonicienilor iar cel deductiv aristotelienilor.

Va supun atentiei alte cateva dihotomii mai frivole. De pilda, iubitorii de caini cu cei de pisici. Ori trandavii cu trudnicii. Vegetarienii cu restul lumii. Fumatorii cu nefumatorii.

5 comments:

Fonin said...

Sustin aceasta initiativa si cred ca ar trebui sa exite si locuri speciale de genul fumatori/nefumatori si pentru celelalte. O alta dihotomie : femei plus silicon si femei natur.

duty and the beast said...

interesanta sugestia dumitale, fonin. gandeste-te cum s-ar simplifica lucrurile daca in carciuma ar fi separeuri pentru aristotelieni si platonicieni!

Fonin said...

Sau ce frumos ar fi sa avem un campionat de echipe formate din filosofi : ceva în genul Monty Python

http://youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8

duty and the beast said...

da. super. il stiu. de fapt am acasa best of monty python. cel mai tare imi place zi german joke... the funniest joke in the world:


http://www.youtube.com/watch?v=F7oTJsdLsJg

Fonin said...

Exact, comedy struck this little house ... Plus multe alte fragmente, inclusiv sfîrsîtul de la The meaning of life :

http://youtube.com/watch?v=qBArMmngVH4