Thursday, June 14, 2007

dictionarul de scuze si motive credibile

Am cumparat de la Bookfest un dictionar de scuze si motive credibile pentru tras chiul de la serviciu. Are 14 volume, format mare, gen Encyclopedia Britannica, si a aparut la cunoscuta editura The Hammock.

Informatiile sunt structurate pe capitole precum motive pe caz de boala in care simularea simptomelor este obligatorie (este descris - ca un caveat - cazul unui amploiat care a simulat o apendicita pentru a o face cu adevarat peste cateva luni, cand a trebuit sa simuleze o alta boala), caz de deces in familie cu sub-capitolele rude de gradul 1 si 2 (este considerata o infamie inmormantarea fictiva a bunicii moarte de mai bine de zece ani), cazurile de forta majora si cazurile de forta minora (sub 18 ani) si asa mai departe.

Lectura este placuta si informatiile sunt de mare folos tuturor celor care doresc sa experimenteze si alte scuze decat cele plictisitor de clasice. Preocuparile ecologice sunt tinute la mare pret...

Acum scuzati-ma, dar trebuie sa salvez planeta.

5 comments:

Anonymous said...

lol, a aparut si la noi prin firma mesajul asta cu "maine nu vin la serviciu, salvez planeta" .. wishful thinking doar..

duty and the beast said...

oamenii au citit dictionarul si au inteles.. scuzele vor deveni din ce in ce mai inventive... tu ce scuza ai?

Anonymous said...

eu am 'negociat' concediu aproape dublu, fara nici o scuza .. de fapt, au fost niste scuze la inceput - filme, carti, vopsele, primbari prin herastrau in timpul zilei cind e gol si toata lumea munceste - dar s-a considerat ca asta e stat degeaba - asa ca a trebuit sa trec la planul B - Ori imi dati mai mult concediu, ori...! se pare ca a mers! :))

Anonymous said...

io eram

Anonymous said...

si mersi de adaugare, acu' vazui