Saturday, May 26, 2007

revolutie nu se mai face


Tot ocupandu-mi timpul cu ganduri frivole precum superioritatea trandaviei active in fata muncii pasive, am ajuns sa ma inchipui un soi de Marx care si-a pierdut cheful sa mai lupte pentru victoria clasei proletare si abandoneaza redactarea oricarui manifest revolutionar pentru fabricarea unor mici distihuri in sprijinul huzurului ori pentru alcatuirea unor nevinovate aforisme despre pretuirea muncii de la distanta (vezi un gand tihnit sau i'm an idleholic).

Dragii mei,

Manifestul de la Gotha nu se mai scrie. Si nici Capitalul, nici Manifestul Comunist. Fireste, nici scrisorile catre Engels. Voi scrie doar ravase de amor catre nevasta-sa si acelea foarte scurte si la obiect.
Amanam indefinit orice revolutie si orice lupta a clasei proletare, iar acum va chem sa instauram dictatura huzurului si autoritatea tihnei.
Ma opresc aici. Am scris prea mult. Revolutie nu se mai face.

Al vostru,

Karl Marx

7 comments:

Anonymous said...

hahaha
Asta ar fi schimbat ceva in istorie nu?:)
Poate acum ne-am fi laudat ca trandavim. Ceea ce n-ar fi rau.

Am observat ca acum sunt la moda cuvintele: "Ah, n-am timp (timp liber)! Sory". A nu avea timp(liber) a ajuns la rang de lauda. "Vezi cat de mult muncesc? Aaa, tu ai timp hmmm, clar nu faci ceva important."
Daca suni in mijlocul zilei cativa prieteni si ii chemi in jumatatee de ora la tenis cati raspund:"ne vedem in 20 min:D" si cati zic "n-am timp!"?
Din nefericire, munca invinge de cele mai multe ori trandaveala.

lorin said...

you're my mate...

duty and the beast said...

pt jean lorin.
ma bucura enorm mai ales ca vei descoperi ca similitudinile dintre noi merg ceva mai departe decat simpla aversiune fata de corporatism si sezatoarea birourilor.

vb despre scris. dar despre asta in alt episod.

oricum ma bucura enorm aprecierea ta. mai ales ca rasfoiesc des blogul tau.

Baldovin said...

Dragi romani blogari in primu' rand as vrea sa fac un reportaj despre oameni care muncesc pe rupte. Daca stiti astfel de oameni dati-mi un semn.
Apoi faza cu revolutile care nu se mai fac e cam trasa de par. Normal ca revolutiile au fata de dreapta nu de stanga. Dreapta e reformatoare, stanga doar conservatoare. Ca Marx a vrut sa faca o revolutie de stanga s-a vazut rezultatu'. CA CApitalu' nu se mai citeste de economistii profesionisti asta e alta chestie.
Da' daca Marx a dat-o in bara nu inseamna ca lumea nu evolueaza.
bye

duty and the beast said...

pt baldovin,

pai man... mai citeste si tu printre randuri. fireste, ca nimeni nu lucreaza serios. noi, aici, insa ne propunem sa trandavim cu toata aplecarea.

ai ceva impotriva?

hope not.

Baldovin said...

felicitari!

daca totusi stie cineva astfel de nefericiti email me!

duty and the beast said...

pt baldovin...

prietene ai fost in ferentari? in coltul cu blocuri confort minus infinit?

iti propun un lucru: hai sa facem un reportaj incepand de acolo pentru ca nu iti vei crede ochilor. Este mai rau decat in orice ghetto imaginabil si nu exageram intr-un post anterior (ssssssttt!!!) ca sunt munti de gunoaie.

Cand vrei sa-l facem, iau eu un prieten fotograf si mergem. Te previn insa ca e destul de periculos.

Acolo, banuiesc ca sunt mii de nefericiti care muncesc si traiesc cam ca pe vremea in care Marx isi scria Capitalul.

ce zici?