Wednesday, May 9, 2007

o intamplare

Mi-am adus aminte recent de intamplarea asta petrecuta acum cativa ani. Eram pentru prima data la Londra, cu o harta in mana si rucsacul in spinare. Ma aflam pe Kensigton Street in apropiere de Kensigton Park in care se afla faimosul Kensigton Palace unde, no surprise, locuia familia nobiliara Kensigton care fireste ducea un stil de viata foarte, cum altfel sa-i spun, kensigtonian.

Intr-un oras strain nu e greu sa te ratacesti, insa in Londra, chiar nascut acolo, ai sanse mari sa bantui aiurea. Eram in cautarea Ambasadei Romaniei, stiam ca e pe undeva pe aproape. Am vazut doi politai londonezi care se plimbau pe strada, amuzandu-se de o gluma numai de ei stiuta.

Inca radeau cand m-am apropiat de ei si i-am intrebat unde se afla Ambasada. Unul si-a dat casca mai pe spate si a cugetat o vreme dupa care mi-a spus: "I don't know any Romanian Embassy around, but there's an Israelian Embassy just around the corner. You should ask there", a zis, iar celalalt a adaugat repede: "They know everything". Au izbucnit amandoi in ras si si-au reluat promenada, lasandu-ma in urma oarecum perplex.

Erau cei mai cool "bobbies" din lume.

2 comments:

Volkus said...

frumos... cineva care mai gandeste corect... apreciez... intra pe la mine, o sa-ti placa www.volkus.blogspot.com

Anonymous said...

e bizar, dar am mai intrat pe blogul tau si chiar mi-a placut. propun o schimbare de ambasade pe blog roll, de acord?