Thursday, April 19, 2007

if you work your ass, you'll idle your brains.


Sub o lozinca precum munca te elibereaza (arbeit macht frei), au murit zeci de mii de oameni in lagare de concentrare si, totusi, daca as scrie-o aici, nu s-ar gasi nimeni sa se declare oripilat ori cel putin sa-i chestioneze incarcatura de adevar. Cum ne elibereaza? De ce ne elibereaza? Cum se face ca de cele mai multe ori tocmai sclavii munceau pentru folosul oamenilor liberi?

Insa, daca as indrazni sa sustin ironic pozitia contrara printr-o butada precum: If you work your ass, you'll idle your brains, se va gasi imediat cineva care sa isi exprime zgomotos dezaprobarea (vezi unul dintre comentariile din preambul). Imi vine sa spun ca munca are partizani fundamentalisti din instinct.

Militez pentru o trandavie activa - asezonata din belsug cu tot soiul de activitati - in detrimentul unei munci monocorde, lipsita de varietate. Nu-mi aduc aminte acum cine zicea ca Iadul trebuie sa fie monoton, dar cu siguranta nu a fost apologetul muncii decerebrate.

2 comments:

Anonymous said...

tot respectul meu pentrul domnul care traieste potrivit celor scrise. il salutam, oriunde s-ar afla, chile sau peru.

duty and the beast said...

mi-am gasit si un art serios (in pampas argentinas) care va face din cand in cand cate o smecherie ca asta de sus. toate alb negru si rosu. COJONES SENOR.