Friday, April 20, 2007

pe culmile superficialitatii 2

Asadar, eram chitit sa ma fac zdrente si sa ajung cat mai repede in starea unei distilerii ambulante. Vroiam sa torn in mine toate tariile in orice combinatie, urmand doar sa gasesc acel loc potrivit, cat mai snob cu putinta, pentru a ma da in stamba printr-o barbarie deplina caci nimic nu e mai pe placul unui disperat decat tulburarea fericirii altora.

Nu indepartasem din minte nici posibilitatea unei idile rapide, daca mi-ar fi iesit in cale o femela disponibila, la urma urmei era joi seara. In jurul meu, orasul se exprima glosolalic ca un batran alcoolic care baiguie incontinuu ca a ramas fara bautura.

Nu stiu de ce dar totul avea un aer schematic de parca realitatea era doar o butaforie de carton stralucitor si clei zdravan. Imi venea sa ma reped la prima cladire si sa-i dau un sut puternic dar nu am facut-o de teama sa nu se prabuseasca tot esafodajul realitatii care se mai mentinea in picioare doar printr-o minune. Ori prin ignoranta noastra.

In cartierul Piata Victoriei, pe langa cladirile de afaceri, trecatorii aratau in cel mai bun caz ca niste personaje de desene animate, schitate in graba de o mana tremuranda, iar vietile lor imi vorbeau numai despre acelasi traseu birou - casa - birou - casa.

Cand imi ieseau in cale doi - trei caini vagabonzi amusinand in stanga si-n dreapta ori scociorand cu entuziasm prin gunoaie, aveam senzatia binefacatoare ca erau cu adevarat singurele fiinte vii de pe strada.

Imi venea sa vomit degraba in sacosa primei matroane venerabile (cu cat mai grasa, cu atat mai bine) ori pe costumul impecabil al vreunui om de afaceri si apoi sa le urlu in fata ca totul e o minciuna, dar asta ar fi implicat un efort prea mare pe care nu eram dispus sa-l fac. Trebuia sa ma imbat cat mai curand.

- va urma -

2 comments:

Juggernaut said...

Oamenii din clasa medie sunt storsi si sa zic tristi... de fapt nu sunt nici fericiti, nici suparati sunt fara emotii, fara sentimente...

Din pacate clasa medie nu mai este aceeasi cu clasa media a anilor 70~80 din occident.

George Soros a prezis aparitia miscarilor de tip Marxist pornite din centrul clasei medii datorita exploatarii guvernelor si corporatiilor.

Clasa medie este cea mai exploatata clasa de catre stat din punct de vedere fiscal... pentru elita exista offshore-uri pentru evitarea taxarii gen Cipru (vezi Antena 1), Monaco, Cayman Islands, Belize, Hong Kong, etc...

duty and the beast said...

crezul meu este unul liberal, sa stii. dar absolut toata lumea isi inchipuie ca un liberal adevarat (iara nu unul jalnique precum cei dambovitzeni) trebuie sa sprijine capitalismul dur, fara scrupule. FALS. Liberalismul inseamna in primul rand libertatea individului, asadar un liberal trebuie sa ia partea individului in lupta inegala cu leviatanul corporationist ori cu pandemoniul birocratic al statului.

Aici cele doua pozitii (a mea de liberal de scoala anglosaxona si a ta) se intersecteaza chiar daca punctele de plecare sunt diferite.